Teetkö näitä laihdutusvirheitä?

Yrität pudottaa painoa, mutta vaa’an lukema pysyy ennallaan?

Teet ehkä jotain näistä seuraavista 11 virheistä.

Syöt valeruokia

Valmiit ruoat ja nesteet ovat tietenkin helppo tapa syödä, mutta ne eivät välttämättä auta sinua pudottamaan painoasi. Usein et koe itseäsi kylläiseksi näiden jälkeen, joka voi saada sinut syömään enemmän kuin tarvitset.

Syö mielummin ravitsevia, hyviä ruokia kuten vaikka juustoja tai rasvattomia jogurtteja välipalaksi.

Nukut liian vähän

Univajeet ovat melko yleisiä nykymaailmassa, mutta tiesitkö että ne voivat myöskin lihottaa? Nukkuessasi alle 6 tuntia yön aikana, koet enemmän nälkää ja aineenvaihduntasi hidastuu. Tutkimukset ovat osoittaneet, että univajeesta kärsivät syövät jopa 500 kaloria ylimääräistä päivän aikana.

Liikut liikaa

Liikunta on tärkeää, mutta sitäkin voi tehdä liikaa. Kun liikut liikaa, käytät aikaasi epätehokkaasti kalorien polttamiseen, jolloin muut osa-alueet voivat jäädä vähemmälle huomiolle.

Parempi voisi olla käyttää osa liikuntaa käytetystä ajasta ruokien valmistamisen ja suunnitteluun.

Valitset aina salaatin

salaattiVarsinkin moni aloitteleva laihduttaja uskoo aina salaatin olevan paras vaihtoehto painonpudotukseen. Salaatit voivat olla kuitenkin hyvinkin kaloririkkaita, ja jos niissä ei ole tarpeeksi proteiinia, eivät ne usein pidä nälkää kovinkaan hyvin.

Parempi on siis valita ruokia niiden ravitsevuuden ja täyttävyyden mukaan, sen sijaan että aina ottaisi salaattia.

Syöt terveellisesti mutta liikaa

Pelkkä terveellisesti syönti ei takaa painonpudotusta. On helppo saada liikaa kaloreita ihan terveellisistäkin aineksista kuten pähkinöistä ja täysjyväleivistä. Myöskin oliiviöljy voi tuoda paljon kaloreita esimerkiksi salaatin lisukkeena. Ole siis tarkkana myös annoskokojesi suhteen.

Syöt päivällistä liian aikaisin

Uskomukset varoittelevat iltasyömisestä, mutta ei ole myöskään hyvä syödä liian aikaisin. Jps esimerkiksi syöt päivällisen kuuden maissa illalla, ja menet nukkumaan vasta puolen yön aikoihin, tulee sinulle todennäköisesti nälkä ennen sänkyyn pääsyä. Syömällä illallisen muutamaa tuntia myöhemmin voit vähentää iltanälkää, ja syödä helposti vähemmän.

Et syö välipaloja

Syömällä välipaloja pidät aineenvaihduntasi kunnossa, joka on tärkeää laihdutuksen kannalta. Kannattaa siis syö usein pienempiä annoksia, kuin vain pari kertaa päivässä suurina määrinä.

Et kirjaa ylös syömisiäsi

Pitkään on jo tiedetty, että ihmiset jotka kirjaavat ylös syömisensä laihtuvat jo senkin avulla enemmän. Jos et vielä tarkkaile syömisiäsi tarkasti, syöt todennäköisesti enemmän kuin arvelet. Pidä ainakin muutaman viikon tarkkaa kirjaa ruuistasi, ja tulet todennäköisesti yllättymään syömistäsi määristä.

Et juo vettä

aplariVeden korvaaminen erilaisilla juomilla lisää usein paljon turhia kaloreita ruokavalioosi. Erityisen paha tilanne on, jos juot limsoja tai mehuja. Vesi myöskin täyttää vatsaa jonkin verran, joka vähentää nälän tunnetta. Pidä siis aina lasi vettä lähistölläsi, ja juo ennen kuin jano ehtii kunnolla nousta.

Inhoat kokkaamista

Valmisruoat ovat usein kaloririkkaampia ja epäterveellisempiä kuin itse kokatus tuotteet. Tekemällä itse ruokasi pysyt paremmin kontrolloimaan sen aineksia ja kalorimääriä, ja tiedät tarkkaan mitä siihen on laitettu. Tämä on erityisen tärkeää mikäli pidät ruokapäiväkirjaa.

Et syö aamupalaa

Aamupala on päivän tärkein ateria, ja sen skippaavat ovat usein lihavampia kuin muut. Syö jotain ravitsevaa ja mieluiten proteiinia sisältävää aamupalaksi, niin jaksat pidempään päivällä ilman lounasta.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *