2 Lasia viiniä ennen sänkyynmeno auttaa sinua pudottamaan painoa!

Mikäli pidät enemmän Chardonaysta kuin kardiosta, on minulla sinulle hyviä uutisia. Kaksi lasia viiniä juotuna ennen nukkumaanmenoa on todettu tieteellisesti auttavan painonpudotuksessa, näin kertoo Washington State Universityn uusi tutkimus.

Syy vaikuttaisi olevan aineessa nimeltään resveratroli. Se on fenoliyhdista, jonka on osoitettu muuntavan kehossa olevaa rasvaa “valkoisesta” “ruskeaan”, joka on kehon helpommin käytettävissä oleva muoto. Helposti käytettävissä oleva rasva painostaa kehon polttamaan rasvaa energiaksi, jolloin paino voi pudota hyvinkin helposti.

viinilasi

Myöskin Harvardin Medical School on tutkinut viinin vaikutusta ihmisen kehon painoon ja havainnut, että kaksi lasia päivässä viiniä juovat ovat 70 % harvemmin ylipainoisia kuin viiniä juomattomat. Mikä tähän voisi olla syynä? Yksi selittävä tekijä voi olla viininjuojien parempi taloudellinen asema, joka usein korreloi kehon painon kanssa. Tutkijoilla on kuitenkin toinenkin teoria.

Resveratrolin on muissa tutkimuksissa havaittu myös heikentävän näläntunnetta ja tarvetta syödä, vaikka ei olisi saatu normaalia enemmän kaloreita. Illalla juotu viini voikin pitää meidät pois jääkaapin kimpusta illalla ja jopa yöllä.

Viinin nauttimista kannattaa siis harkita, mikäli on tapana hiippailla keittiössä pimeän laskeutuessa. Mikäli kuitenkaan viini ei ole se sinun juttusi, samaa resveratrolia saa myöskin monista marjoista, kuten mustikoista, mansikoista ja tietenkin viinirypäleistä.

Nyt varsinkin kesällä on hyvä aika nauttia kesän marjoja, ja vaikkapa pari lasia viiniä. Sen lisäksi että ne maistuvat ihanilta, auttavat se samalla sinua estämään kesällä helposti kertyvät kilot. Kippis sille!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *