Piilolinssien Turvallinen Käyttö – Teetkö Varmasti Sen Oikein?

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa käyttävät jo piiolinssejä turvallisesti ja fiksusti. En halua tällä artikkelilla maalailla piruja seinille, sillä pidän itsekkin piilareita hyvinä ja helppoina vaihtoehtoina silmälaseille. Kuitenkin eräs kaverini sai karvaasti hetki sitten oppia, että jos piilareista ei pidä kunnolla huolta, voivat ne aiheuttaa ikäviä ongelmia silmille.

Suurin ongelma tulee siitä, että piilolinsseihin voi kertyä bakteereita ja muita roskia, jotka sitten ajatuvat niiden mukana silmiin. Välttääksesi tämän, sinun kannattaa seurata ainakin seuraaia 8 ohjetta.

  1.  Hanki piilolinsseille määräys optikoilta. Varmistat näin linssien sopivuuden omaan silmääsi. Vääränmuotoinen tai -kokoinen piilolinssi voi aiheuttaa ongelmia käytössä silmälle.
  2. Älä jätä piilareita silmiisi yön yli. Kun suljet silmäsi, saavat ne vähemmän happea ja ovat alttiimpia tulehduksille ja muille pöpöille. Lisäksi jos sinulla on piilolinssit päällä silmän ollessa suljettuna, painautuvat niiden roskat suoraan silmääsi vasten.
  3. Älä käytä piilareita uinnin tai suihkun aikana. Vedessä, oli se sitten järvessä, meressä tai vaikkapa suihkussa voi vaania organismi nimeltään acanthamoeba, joka silmään joutuessaan voi helposti aiheuttaa tulehdusta. Jos saat sen silmääsi, ja sinulla on piilolinssit silmillä, voi tämä tulehdus olla huomattavasti vakavempi.
  4. Älä uudelleenkäytä piilarien puhdistusainetta. Vaikka tämä saattaakin säästää hieman rahaa, ei se ole uudelleenkäytettynä enään yhtään niin tehokas bakteerien ja lian tuhoaja. Käytä mielummin uutta aina kun panet piilarisi niiden koteloon.
  5. Älä käytä suolavettä piilarien puhdistukseen. Se ei poista baktereeja yhtään niin hyvin kuin piilolinssien puhdistukseen suunnitellut liuokset.
  6. Vaihda piiolinssien säilytysastiaa vähintään parin kuukauden välein. Tähän koteloonkin kertyy ajan myötä bakteereja, jotka siirtyvät helposti piilareihin ja sitä kautta silmiisi.
  7. Tilaa piilolinssisi luotettavilta valmistajilta ja kaupoista, joista et saa vahingossakaan kopioita. Väärin tehdyillä tai heikkolaatuisilla piilareilla voi tulla monia ongelmia, niiden vääntyessä tai kääntyessä silmän sisällä pienenkin matkan, ärsyttäen silmää ja pahimmillaan laukaisten silmätulehduksen. Turvallisia piilolinssejä myyviä verkkokauppoja on koottu vaikka tuohon linkin takaiseen listaan.
  8. Jos tunnet silmissä ärtyneisyyttä, ota piilarisi pois. Monesti voit kiiren tai muun tilanteen takia jättää piilarit päähäsi, vaikka tuntisit niiden ärtyvän. Kannattaa mielummin ottaa piilolinssit kuitenkin heti pois jos tunnet silmiesi ärtyvän, sillä se saattaa olla merkki alkavasta silmätulehduksesta.
  9. Älä käytä sylkeä puhdistusaineena. Suussasi on melkeinpä eniten bakteereja kehossasi, jotka sitten ajatuisivat syljen mukana piilareihin.

Jos seuraat oikeasti ja tunnollisesti näitä yllä olevaa 8 ohjetta, lasket silmätulehduksen riskiä joka voi seurata piilolinssien käytöstä huomattavasti. Parempi olisi, sillä eräällä kaverillani todettiin juuri piilarien aiheuttama silmätulehdus, ja voin kertoa että se on hyvin ikävä ongelma, josta ei ihan hetkessä pääse eroon, ja joka voi aiheuttaa ikäviä silmäkipuja.

piilolinssien-turvallisuus

Silmäsi ovat herkkiä, ja piilolinssit voivat altistaa niitä entisestään

Tämä nyt oli vaan tälläinen ajankohtainen varoitus artikkeli tänne laihdutusjuttujen sekaan. Tiedän että tämä ei nyt aivan tarkalleen ehkä sivuston teemaan kuulunut, mutta halusin kuitenkin varoittaa tästä ongelmalsta kaikki piialreiden käyttäjiä, sillä tämä ongelma on todellin, mutta helposti vältettävissä kunhan piilareitaan käyttää oikein.

Käytä siis piilolinssejäsi oikein, ja voit pitää silmäsi iloisina ja terveenä pitkään ja toivottavasti jopa loppu elämäsi ajan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *